Vi är tacksamma över att få vara med LBC Frakt på den här resan mot hållbara transporter och att vi sätter Karlstad☀ på kartan igen.

Detta är en L 320 distributionsbil med Plug In Hybrid teknik vilket innebär att fordonet kan köras på flera olika bränslen. När bilen körs i city så kan den köras helt utsläppsfritt och ljudlöst på el, när vi kommer ut på det större vägnätet så kan vi köra den fossilfritt på HVO eller RME via förbränningsmotorn samtidigt som vi laddar batterierna.

Just den här är den första av sitt slag som vi kan ladda med sladd, detta möjliggör att när bilen står på terminal fylls den med ny frisk miljövänlig energi i batterierna då LBC Frakt har investerat i solceller på terminalens tak.

Men det stoppar inte där, vi har även byggt bilen med säkerhet och arbetsmiljö i åtanke, hytten är en låginstegs variant som ger ett extremt enkelt insteg då chauffören på en distributionsbil kliver i och ur hytten många gånger under en arbetsdag. Den är utrustad med en 360 kamera som ger ett fågelperspektiv på bilen och omgivningen runt för att minska risken för olyckor då det ofta på den här typen av uppdrag kan vara trångt, mycket människor och fordon i närheten. Sen har vi även utrustat fordonet med varningsljus runt om för att uppmärksamma omgivningen och öka synligheten.

Det här är en riktigt bra distributionsbil helt enkelt- både för chauffören och för miljön!

Jimmie Bäckström/ Försäljningschef och Hållbarhetsansvarig på Lecab Lastbilar.

Vill ni också gå mot en grönare framtid och ta nästa steg tillsammans med oss? Kontakta oss för mer information.