Lecabgruppen AB med dotterbolag (vi, vår) integritetspolicy beskriver hur vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med den europeiska Dataskyddsförordningen (GDPR). Integritetspolicyn gäller för både privat- och företagskunder.

När sparar vi personuppgifter?

Vi sparar personuppgifter när du kontaktar oss för att utföra en tjänst, köpa en produkt eller i övrigt inleda en affärsrelation.

Vilka uppgifter sparar vi?

Vi sparar personuppgifter såsom namn, adress, telefonnummer och e-post. I de fall det krävs sparas också personnummer (ex. för att kunna registrera ett fordon du köper av oss, teckna försäkring, avbetalnings-/leasingkontrakt, etc.).

Hur länge lagras uppgifterna?

Vi lagrar dina uppgifter så länge det behövs för att fullfölja våra åtaganden mot dig som konsument, företagskund eller samarbetspartner eller så länge gällande lagar kräver (ex. bokföringslagen). Du kan kontakta oss för att får reda på vilka uppgifter vi har om dig samt för att få dem rättade, flyttade eller borttagna ur våra system. Har vi inte fog för att hantera dina uppgifter gallras uppgifterna efter ett år om inget annat föreligger.

Vad gör vi med uppgifterna?

Vi lagrar dina personuppgifter för att genomföra och hantera bokningar, köp, hyror, betalningar, returer och reklamationer. Vid köp mot faktura eller delbetalning kan vi eller samarbetspartner göra en sedvanlig kreditupplysning. Uppgifterna kan även användas för marknadsföring eller kundundersökningar. Genom att inleda en affärsrelation sam­tycker du även till att vi skickar information till dig, via e-post, sms eller på annat sätt. Det kan exempelvis vara erbju­danden som är anpassade för dig.

Vem får vi lämna ut uppgifterna till?

Vi lämnar ut uppgifter till samarbetspartners för att genomföra betalningar och leveranser samt för att kunna ge dig personlig information och erbjudanden. Vi kan också komma att lämna ut uppgifter till ex. försäkringsbolag i samband med hanteringar av skadeärenden eller liknande. Personuppgifter kan också komma att lämnas ut om det är nödvän­digt för att följa gällande lagkrav eller krav från myndigheter.

Skydd av personuppgifter

Data lagras i IT-system med hög säkerhet i alla led. Skulle vi mot förmodan misstänka att ett dataintrång skett eller att några uppgifter riskerat att komma i orätta händer, rapporteras detta direkt till Datainspektionen.

Hur kan du påverka vår behandling av dina personuppgifter?

Du har rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter. Åter­kallelsen av ditt samtycke får dock ingen effekt på vår behandling av dina personuppgifter för tiden innan återkallelsen ägde rum. Du har också rätt att när som helst invända mot behandlingen av dina personuppgifter för direktmarknads­föring eller profilering. I enlighet med gällande dataskyddslagstiftning har du rätt att få tillgång till information om vilka personuppgifter som vi behandlar om dig samt rätt att begära rättelse av dina personuppgifter. Under vissa förutsätt­ningar har du även rätt att begära radering eller begränsning av dina personuppgifter eller invända mot vår behand­ling. Du har även rätt att under vissa förutsättningar få ut de personuppgifter som du lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och har rätt att överföra dessa till en annan personuppgiftsansvarig (data­portabilitet). Du har också rätt att inge klagomål till svenska Integritetsskyddsmyndigheten eller annan behörig tillsyns­myndighet som utövar tillsyn över företags hantering av personuppgifter. Vid begäran av registerutdrag kommer hanteringsavgift att tas ut.

Kontaktinformation

Om du har frågor om dina personuppgifter kan du skicka brev till Lecabgruppen AB, Box 2403, 650 02 KARLSTAD eller maila till info@lecab.se

 


 

Cookies

Den här webbplatsen använder cookies för att hålla koll på vilka som är inloggade, besöksstatistik samt viss funktionalitet där användaren gör val som är praktiskt om webbläsaren minns vad användaren valde förra gången de besökte webbplatsen.

Vad är cookies?

En cookie är en textfil som vid uppkoppling mot en webbplats sparas på och vid senare besök, hämtas från, besökarens dator eller datorliknande enheter t.ex. mobiltelefoner. Cookien sparas i anslutning till de filer som används av datorns webbläsare eller motsvarande program. Datoranvändaren kan enkelt ta del av, blockera och avlägsna lagrade cookies om så önskas.

Det är mycket vanligt att webbplatser använder cookies eftersom de ofta används till grundläggande funktioner.

Cookies används som verktyg bl.a. för att:

  • Lagra inställningar för hur en webbplats ska visas (upplösning, språk etc)
  • Koppla på kryptering av överföring på internet av känslig information
  • Möjliggöra observation av hur användare tillgodogör sig webbplatsen och därmed samla underlag för hur webbplatsen generellt kan utvecklas
  • Koppla användarens exponering för reklam på webbplatser till dennes transaktioner i e-handeln som underlag för
  • beräkning av ersättningar till webbplatsen och annonsnätverken
  • Samla information om användares beteenden för att anpassa och begränsa innehållet och reklamen på besökta webbplatser till dessa beteenden.

Den beteendebaserade anpassning som görs är mycket betydelsefull för användarupplevelsen av internet. Den reklam användaren exponeras mot blir typiskt sett mer relevant för denne. Det ökade värdet av den beteendebaserade reklamen bidrar i hög utsträckning till att attraktiva tjänster kan finansieras med reklam i stället för avgifter.

Om du vill lära dig mer om cookies rekommenderas vidare läsning på Post- och telestyrelsen webbplats.