Lecab är ett värmländskt familjeföretag med höga ambitioner! Vi kan stoltsera med stora och supermoderna anläggningar för både personbilar och lastbilar. Vi har även ett fastighetsbolag där vi äger och förvaltar industri och affärslokaler samt kontorshotell och studentbostäder. Lecabkoncernen består av totalt 17 bolag med 280 medarbetare och omsätter sammanlagt 1,5 Mdkr. Läs mer om vår historia.

Vi söker nu vår nästa nyckelperson, en HR-ansvarig som ska jobba för Lecab koncernen!

Om Rollen

Rollen som HR-ansvarig hos oss är en nyinrättad tjänst, vilket innebär en stor möjlighet att vara med och påverka samt driva HR-arbetet framåt inom vår koncern. Som HR- ansvarig kommer du ha en nyckelroll inom organisationen där du ansvarar för både operativa och strategiska frågor. Du kommer vara ett stöd för organisationens chefer och ledning i frågor som rör hela personalområdet tex. arbetsrätt, kompetensutveckling, rehabilitering, fackliga förhandlingar, jämställdhets- och mångfaldsfrågor, lönekartläggning, arbetsmiljö samt långsiktigt och kvalitativt arbeta med att attrahera, anställa och utveckla medarbetare.
I rollen har du även ansvar för lönehantering. Givetvis ska du även finnas till och vara ett stöd för våra medarbetare.

Som HR-ansvarig kommer du framför allt stötta och driva HR -arbetet inom Lecab Bil, Lecab Lastbil och Lecab Fastigheter.

Vem söker vi?

Till denna tjänst söker vi dig som arbetat minst 5 år som HR-ansvarig eller haft ett brett ansvar för HR i en större organisation. Du har en universitets-/högskoleutbildning inom personal. Vidare har du god erfarenhet av lagkraven inom HR, fackliga förhandlingar och arbetsrättsliga frågor samt är van att hantera och arbeta med både operativa och strategiska frågor. Du är trygg i din HR-kompetens och har ett högt engagemang för alla sorters HR-frågor. Du gillar att jobba nära verksamheten för att bidra till företagets utveckling och lägger stor vikt vid att ge god service till chefer och medarbetare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda andra.
Som person är du en prestigelös, lösningsorienterad, självgående och engagerad. Du uttrycker dig väl på svenska både i tal och i skrift och har goda kunskaper i Officepaketet.

Vi erbjuder dig

Du får en nyckelroll i en spännande och framåtlutad koncern. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel. Tjänsten är en heltidstjänst på Lecabkoncernens huvudkontor i Karlstad.

Låter detta intressant? Ansök redan idag!

Rekryteringen sker i samarbete med Qtym. Om du har frågor om tjänsten får du gärna kontakta ansvariga rekryteringskonsulter: Sara Magnusson, sara.magnusson@qtym.se, 0725-141822 alt Susanne Ehn, susanne.ehn@qtym.se 070-221 00 95

Intervjuer sker löpande, sista ansökningsdag är 15 augusti

Ansök

Klicka här för att läsa om hur vi hanterar omständigheterna kring Covid-19. Läs mer